Πότε (και γιατί) δημιουργήθηκε το #ThinkBizΑcademy;

Ποια είναι τα συστατικά στοιχεία που το απαρτίζουν; Και, τι είναι αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει;

Εάν έχεις την περιέργεια να μάθεις αυτά κι άλλα περισσότερα, τότε είσαι στο σωστό σημείο.

Aς ξεκινήσουμε, όμως, πρώτα από τα βασικά…

#01. Numbers may speak for themselves.

To ThinkBiz Academy φέτος διανύει τον 4ο χρόνο ζωής του.

Τι έχουμε λοιπόν, μέχρι στιγμής, καταφέρει;

 

Έχουμε ολοκληρώσει τρεις πολύ επιτυχημένες χρονιές.

Είμαστε περήφανοι που έχουμε φιλοξενήσει περισσότερους από 1500 συμμετέχοντες, κοντά στους 100 ομιλητές και trainers, και έχουμε συνεργαστεί με 480 θεσμούς, εταιρείες, οργανισμούς αλλά και ατομικές επιχειρήσεις ή νεοσύστατες startups.

 

#02. Why the name “Academy”?

Με πολύ απλά λόγια… γιατί το project αποτελεί την επιχειρηματική «ακαδημία» του ThinkBiz.

Αντλήσαμε έμπνευση απ’ τον γνωστό σε όλους μας όρο, και του δώσαμε έναν πιο διαδραστικό χαρακτήρα μέσα από την 360ο εμπειρία που στοχεύουμε να δώσουμε στο κοινό.

Ταυτόχρονα, ο τίτλος μας εξηγεί το γεγονός – τον στόχο που έχουμε θέσει – ότι οι συμμετέχοντες του event φεύγουν πιο ώριμοι, πιο καταρτισμένοι, με πρακτικές και χρήσιμες γνώσεις, δεξιότητες και εναύσματα για να μπουν στο mindset της επιτυχίας, και τη νοοτροπία του business.

 

#03. Why we do what we do?

Παρότι κάθε χρόνο έχουμε μια νέα θεματική, οι αξίες και ο στόχος μας μένουν πάντα σταθεροί.

Στόχο έχουμε να μυήσουμε κάθε συμμετέχοντα στη νοοτροπία του επιχειρείν μέσα από μια 360° βιωματική εμπειρία και να τους τοποθετήσουμε ένα βήμα πιο κοντά στον επιχειρηματικό χώρο.

Πώς το καταφέρνουμε αυτό;

Με τρεις πολύ απλούς τρόπους.

ENTREPRENEURSHIP – Με την καλλιέργεια προσωπικών και επαγγελματικών skills και την πρακτική εφαρμογή τους, μέσα από ένα εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πάνω σε επίκαιρα θέματα του επιχειρηματικού χώρου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

INNOVATION – Με τη διάδοση της επιχειρηματικής κουλτούρας, της καινοτομίας και της κομψής εφευρετικότητας για την πραγματοποίηση κάποιου αποτελέσματος με επιχειρηματικά εργαλεία.

NETWORKING – Με τη γόνιμη επικοινωνία και αλληλεπίδραση με άτομα που μοιράζονται την ίδια νοοτροπία, με στόχο την ανάπτυξη μιας ισχυρής κι εποικοδομητικής διάδρασης σε βάθος χρόνου.

 

#04. Show me your theme, I’ll show you mine.

Πριν τρία χρόνια, το 2017, η πιλοτική εκδοχή του Academy πήρε σάρκα και οστά.

Ο πρώτος άτυπος υπότιτλος μάς έλεγε πως “Everything around us is evolving, are you?”. Σκοπό είχε να μας δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα, το motivation για να μπούμε στο κλίμα των εξελίξεων και να κάνουμε τη μετάβαση από το πανεπιστήμιο στο χώρο της επιχειρηματικότητας.

Έναν χρόνο μετά, κάναμε “StartUpping Your Way” και περάσαμε από τη θεωρία στην πράξη. Όπως μια startup ξεκινάει από το μηδέν και σταδιακά αναπτύσσεται, έτσι κι εμείς πλέον κάναμε τα πρώτα μας βήματα στον χώρο του επιχειρείν.

Πέρυσι, διαπιστώνοντας την ανάγκη να διαφέρουμε ολίγον τι από τα συνηθισμένα, αναζητήσαμε τον δικό μας “Elevator Catalyst”, τον καταλύτη που θα μας ξεχωρίσει, το ερέθισμα εκείνο που θα μας βοηθήσει να ρισκάρουμε και να εξελιχθούμε, ανατρέποντας τα δεδομένα γύρω μας.

Φέτος, βλέποντας τις νέες δυναμικές στο way of business, και πώς η διαρκής κίνηση μπορεί να μας δώσει την ώθηση που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε, μιλάμε για το Rising Momentum”.

Μιας και το σήμερα διαμορφώνει το αύριο και ορμή της αλλαγής επιταχύνει τις εξελίξεις, έτσι εμείς ψάχνουμε να βρούμε την ορμή γύρω μας για ν’ ανακαλύψουμε τον δικό μας επιχειρηματικό παλμό.

 

#05. There’s no beauty without color.

Κάθε χρόνο το ThinkBiz Academy φέρει το δικό του branding, τα δικά του ξεχωριστά χρώματα που μετουσιώνουν τη θεματική, τον χαρακτήρα αλλά και τη γενική ταυτότητα της κάθε χρονιάς.

Τι κρύβεται λοιπόν πίσω από τα χρώματα που χρησιμοποιούμε;

Κάθε Academy συνδυάζει ένα επιλεγμένο χρώμα για να πει τη δική του ιστορία και χρόνο με το χρόνο τα χρώματα αυτά εμπλουτίζονται και μιξάρονται για να πουν πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες.

 

Το πρώτο event είχε χρώμα μπλε, το κατεξοχήν χρώμα της ηρεμίας και της ευφυΐας. Ένα γαλήνιο χρώμα που δημιουργεί εικόνες αφοσίωσης και επιτυχίας. Συνδέεται με τη σκέψη και διεγείρει την παραγωγικότητα. Ό,τι χρειάζεται προκειμένου να μυήσει μεθοδευμένα τους συμμετέχοντες στην επιχειρηματική σκέψη και να τους δώσει το motivation που χρειάζονται.

 

Συνεχίζουμε το 2018, τη χρονιά που χτίστηκαν τα ουσιαστικά θεμέλια του Academy, βάζοντας το μωβ στη χρωματική μας παλέτα. Πλέον, συνδεόμαστε λίγο περισσότερο με την επιτήδευση γιατί θέλουμε να μπούμε στη λογική του “StartUpping Your Way”. Το μωβ, καθώς είναι ένα χρώμα που δε συναντάμε στη φύση, προσδίδει ένα μυστήριο και ξεχωρίζει. Καλλιεργεί την ικανότητα να λύνεις προβλήματα, και βοηθά τη δημιουργική σκέψη, όπως κάνει και μια startup με σκοπό να ξεχωρίσει.

 

Το 2019, μπαίνει στο παιχνίδι το φούξια. Πλέον, αναζητάμε την ειδοποιό διαφορά που μας δίνει τη δυνατότητα να εξελιχθούμε στο επόμενο level. Το φούξια είναι το χρώμα της διορατικότητας, της δύναμης και του πάθους. Σχετίζεται με τον ενθουσιασμό και την όρεξη για διαφορετικές και νέες εμπειρίες.

 

Φέτος, καλωσορίσαμε στην παρέα το πορτοκαλί, το χρόνο της ενέργειας. Το ιδανικό, λένε, χρώμα για να «μαγνητίζει» την προσοχή μας, να προκαλεί ενθουσιασμό, κινητικότητα και αισιοδοξία.

Πίσω από την εικαστική ταυτότητα του project βρίσκεται η .seize, Strategic Partner του ThinkBiz Academy τα τελευταία δύο χρόνια.

 

#06. Less like a hosting partner, more like a home.

«Σπίτι» είναι εκεί που είναι η καρδιά μας.

Το ταξίδι ξεκίνησε στο Deree College, το 2017. Ο χώρος εκεί εξυπηρέτησε ιδανικά τους σκοπούς της τότε διοργάνωσης, όμως ήδη άρχιζαν να διαμορφώνονται μεγάλες φιλοδοξίες για το project.

Γι’ αυτό, το 2018, ψάχναμε έναν χώρο για να στεγάσει, πιο ολοκληρωμένα, το project μας.

Και τον βρήκαμε. Ή μάλλον, την βρήκαμε.

 

Τις δύο (παρολίγον τρεις) επόμενες χρονιές είχαμε την – παραπάνω από – ιδιαίτερη τιμή και χαρά να φιλοξενηθούμε στις υπέροχες εγκαταστάσεις της OTEAcademy, η οποία από τότε δεν έχει σταματήσει να μας στηρίζει σαν οργανισμό, ομάδα και project.

Ναι, κι όμως. Η συγγενική συνωνυμία μπορεί να είναι συπτωματική, αποτελεί όμως μια εκπληκτική συνεργασία με αξιοσημείωτους επαγγελματίες και πάνω απ’ όλα φανταστικούς ανθρώπους.

 

#07. Everything is a learning experience.

Το ThinkBiz Academy είναι ένα event που κάνει «βουτιά» στην επιχειρηματικότητα.

Και, γενικά, η επιχειρηματικότητα ένα πράγμα μονάχα δεν είναι: μονοδιάστατη.

Έτσι, κι εμείς δεν έχουμε στόχο να διοργανώνουμε ένα απλό event. Το δικό μας project θέλουμε να συνδυάζει το θεωρητικό και το βιωματικό κομμάτι, και να μεταφέρει «μέσα» στο επιχειρηματικό περιβάλλον όποιον έχει την επιθυμία να το δοκιμάσει.

Πώς του δίνουμε αυτόν τον χαρακτήρα;

 

Μέσα από διαδραστικές ομιλίες, μαζί με hands-on workshops, θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αλληλεπιδράσουν με τους ομιλητές και τους trainers, σε συνδυασμό με τα open discussions, fire chats και, φυσικά, μέσω του networking.

Επιπλέον, προσφέρουμε τη δυνατότητα για mock-up interviews από έμπειρους recruiters της αγοράς ενώ παρέχονται, σε όποιον θέλει, και 1on1 personal branding tips για το βιογραφικό.

Τέλος, υπάρχουν διαδραστικά happenings και επιχειρηματικά παιχνίδια που κάνουν την θεωρία πράξη και δημιουργούν μια ιδιαίτερη… 360ο επιχειρηματική εμπειρία.

#08. Keep calm and volunteer.

Πώς θα έμοιαζε το πολυαγαπημένο μας event χωρίς τους ήρωές μας;

Δεν θα έμοιαζε με τίποτα γιατί πολύ απλά δεν θα γινόταν να «τρέξει».

Ενώ η διοργανωτική ομάδα έχει κάνει το μεγαλύτερο κομμάτι της δουλειάς της πριν από το event, τίποτα δεν γίνεται να λειτουργήσει αρμονικά χωρίς τους εθελοντές μας που βρίσκονται εκεί, καθόλη τη διάρκεια του διημέρου, έτοιμοι να βοηθήσουν σε οτιδήποτε χρειάζεται.

Ποιοι είναι όμως οι περισσότεροι απ΄ τους εθελοντές μας;

Συνήθως είναι άτομα από την ομάδα του Community. Τώρα, θα αναρωτιέσαι ποια είναι η ομάδα αυτή αλλά τσέκαρε κι αυτό…

Aρχή της κάθε ακαδημαϊκής χρονιάς, ο οργανισμός του ThinkBiz χωρίζεται στους Active και στους Community Members. Οι πρώτοι έχουν πιο ενεργό ρόλο καθώς διοργανώνουν τα projects ενώ τα υπόλοιπα μέλη έχουν τη δυνατότητα να γίνουν εθελοντές σε όποια δράση επιθυμούν, μπορούν να παρακολουθήσουν workshops που διοργανώνονται σε μηνιαία βάση, και σε πολλά μεμονωμένα happenings αποκλειστικά γι’ αυτά τα μέλη.

 

#09. Teamwork makes the dream work.

Έχετε δει πώς μοιάζει ένα παγόβουνο; Μια κορυφή προεξέχει, ενώ το υπόλοιπο (πολύ μεγαλύτερο) κομμάτι βρίσκεται καλά κρυμμένο κάτω από το νερό.

Ε, κάπως έτσι είναι και με τα events. Το ThinkBiz Academy, ως ένα διήμερο πολυσυνέδριο για τη επιχειρηματικότητα, είναι το αποτέλεσμα εφτά μηνών οργάνωσης, brainstorming και συνεχή σχεδιασμού μέσα από εβδομαδιαία meetings.

 

Πίσω απ΄ όλο αυτό που ζούμε τις μέρες του event, κρύβεται μια ομάδα γύρω στα (συνήθως) 13-15 άτομα. Εννοείται πως καθένας έχει τις δικές του αρμοδιότητες, ανάλογα την ομάδα που βρίσκεται.

Μπορεί να ασχολείται με τις χρηματικές (fundraising) ή τις υλικο-τεχνικές (in-kind sponsorships) χορηγίες, με την επικοινωνία (marketing) του event ή τις δημόσιες σχέσεις με τα media, με την εμπειρία (experience) των συμμετεχόντων ή με το περιεχόμενο (education) των εισηγητών.

 

#10. ThinkBiz and ThinkBiz Academy: A “complicated” love story.

Πολλοί – ειδικά όσοι μας γνωρίζουν για πρώτη φορά, μη έχοντας κάποια άλλη επαφή με τα projects που τρέχουμε – πιστεύουν ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του ThinkBiz και του ThinkBiz Academy.

Τις βλέπουν ως δύο όψεις ενός ίδιου νομίσματος, φαινομενικά διαφορετικές μα συνάμα τόσο ίδιες.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μιλάμε ακριβώς για το ίδιο… αντιθέτως, το ένα «περιλαμβάνει» το άλλο.

Το ThinkBiz Academy αποτελεί – αυτή τη στιγμή – το μεγαλύτερο project του ThinkBiz, του πρώτου φοιτητικού συλλόγου επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα με έδρα το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το ThinkBiz ξεκίνησε το έργο του το 2011 με πρωτοβουλία μερικών φοιτητών, όταν αντιλήφθηκαν την έλλειψη σύνδεσης μεταξύ πανεπιστημίου και επιχειρηματικού χώρου.

Το ThinkBiz Academy πρωτοξεκίνησε το 2016 με στόχο να μας φέρει όλους ένα βήμα πιο κοντά στον κόσμο της επιχειρηματικότητας.

 

#10+1. State of Mind: TBA is more than an event

Το διήμερο event είναι μόνο η αρχή.

Το ThinkBiz Academy δεν είναι μονάχα ένα πολυσυνέδριο επιχειρηματικότητας.

Δεν είναι μόνο οι ομιλίες, τα workshops, τα panels και τα open discussions.

Δεν είναι μόνο τα happenings, τα performances, τα mock-up interviews και τα booths.

Το μαγικό της υπόθεσης έρχεται μετά. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα άτομα που δεν γνώριζουν τίποτα για το Academy ή τον οργανισμό, όταν έρθουν στο event επηρεάζονται το περισσότερο. Εκεί που τη μία μέρα νόμιζαν ότι θα πάνε σε ένα ακόμη συνέδριο την επομένη τους βλέπεις να κάθονται μαζί με μέλη της οργανωτικής και να συζητάνε για τον οργανισμό, να ανταλλάζουν ιδέες, ενδιαφέροντα, ασχολίες, να μιλάνε με όρεξη και πάθος μαζί μας για πράγματα τα οποία μας κινητοποιούν όλους, που μας παρακινούν να εξελιχθούμε, να δοκιμάσουμε, να αποτύχουμε για να δούμε ότι ο δρόμος προς την επιτυχία σίγουρα δεν είναι εύκολος, αλλά με τα κατάλληλα εφόδια, και τους κατάλληλους ανθρώπους δίπλα μας, σίγουρα είναι λιγότερο δύσκολος.

Το ThinkBiz Academy είναι οι άνθρωποί του, τα ιδανικά και οι φιλοδοξίες που το απαρτίζουν.

Το ThinkBiz Academy είναι στάση ζωής.

. . .

Εσύ πόσα από τα παραπάνω γνώριζες;

Ψήθηκες να μάθεις περισσότερα; Ρώτησέ μας! Ακολούθησέ μας στα social media του ThinkBiz Academy (Facebook, Instagram, LinkedIn) και μείνε συντονισμένος για να μαθαίνεις πρώτος τα τελευταία νέα για τα projects που τρέχουμε κάθε βδομάδα.

Η ομάδα του ThinkBiz Academy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Subscribe to our

Newsletter

Signup now to receive latest news & exclusive ticket offers.

Made with   by

Copyright © 2020 ThinkBiz Academy. All Rights Reserved.