Ένα χρόνο πριν βρήκαμε τον Elevator Catalyst στο ΤΒΑ2019!

To ημερολόγιο γράφει Δευτέρα 18 Μαΐου κι αυτό σημαίνει ότι πέρασε ένας χρόνος από τη μέρα που ολοκληρώθηκε το περσινό μας event, το ThinkBiz Academy 2019.

Από τότε πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει, αλλά το νόημα αυτής της δράσης παραμένει για όλους εμάς ίδιο.

 

Το ThinkBiz Academy δεν είναι απλά ένα 2ημερο πολυσυνέδριο επιχειρηματικότητας.
Δεν είναι απλά ομιλίες, workshops, panels ή open discussions.
Δεν είναι μόνο τα happenings, τα performances, τα mock-up interviews και τα booths.

Είναι όλο το experience, οι γνώσεις που αποκτούμε, τα skills που αναπτύσσουμε, το networking που κάνουμε με όσους ανθρώπους συναντάμε και όσα συνειδητοποιούμε.

Είναι μια 360° επιχειρηματική εμπειρία για νέους ανθρώπους με ενδιαφέροντα, ιδέες και επιθυμία για εξέλιξη.

Είναι τα πάντα γύρω μας που εξελίσσονται, το Startupping που κάνουμε, οι Καταλύτες που βρίσκουμε και τελικά το Rising Momentum που όλα αυτά συμβαίνουν!

 

Το ThinkBiz Academy είναι state of mind και είναι οι άνθρωποί του!
Oι άνθρωποι πίσω από την οργανωτική ομάδα, οι εθελοντές του event, το κοινό, οι trainers και οι ομιλητές. Είναι οι συνεργάτες και οι χορηγοί, τα αντικείμενα που κρατάμε, ο χώρος που βρισκόμαστε, οι ιδέες που μοιραζόμαστε, όσα συζητάμε, η αύρα που νιώθουμε. Όλα αυτά είναι το Academy και δεν χρειάζονται απαραιτήτως φυσική παρουσία αλλά επιμονή, όνειρα, δουλειά και ανθρώπους. Ανθρώπους που ξεκινάνε από τώρα, ή καλύτερα από χθες!

Μερικοί απ’ αυτούς τους ανθρώπους μας μίλησαν για το σημερινό blogpost, μερικοί από αυτούς που αντιλαμβάνονται όπως εμείς τα πράγματα, προσπαθούν, καινοτομούν και νιώθουν αυτή την ενέργεια. Οι άνθρωποι της οργανωτικής του ThinkBiz Academy 2019 που έγινε σαν πέρυσι και μας έχει αφήσει τις καλύτερες αναμνήσεις. Οι άνθρωποι πίσω από το αποτέλεσμα που κρύβεται από το επόμενο video και συνοψίζει σε λίγα λεπτά 2 ημέρες γεμάτες επιχειρηματικότητα, νέους παθιασμένους ανθρώπους, όνειρα, γνώσεις και εμπειρίες.

Ο Γιώργος Ορφανίδης, Co-Organizer του περσινού event μοιράστηκε μαζί μας ότι “Μέσα από το ThinkBiz Academy έμαθα πάρα πολλά πράγματα τα οποία δεν γνώριζα καν την ύπαρξη τους, έμαθα όσο να ναι να συνεργάζομαι, να ακούω διαφορετικές απόψεις”. Είναι απίστευτο συναίσθημα “Να βλέπεις άτομα που πλέον τα αισθάνθηκες δικά σου, να κλαίνε από χαρά και να χαίρεσαι διπλάσια. Να αισθάνεσαι ότι έβαλες και εσύ το λιθαράκι σου όπως και οι υπόλοιποι 14 της ομάδας σου…. Να μιλάς με τα άτομα αυτά και να σου μεταδίδουν το Vibe.” Προτείνει “Με ό,τι ασχολούμαστε είτε αυτό είναι δουλειά, είτε χόμπι, είτε σχέσεις να δίνουμε το 110% του εαυτού μας και να το αποδεικνύουμε με τις πράξεις μας, γιατί η καλύτερη στιγμή είναι τώρα. Να λες την άποψη σου γιατί αυτή σε αντιπροσωπεύει και να μην φοβάσαι τι θα πουν οι άλλοι η αν θα σε κριτικάρουν… η συζήτηση είναι αυτή που θα φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα! Ζήστε όλες αυτές τις στιγμές στο έπακρο!

Όλα αυτά μας λένε και ένιωσαν και τα υπόλοιπα μέλη της οργανωτικής ομάδας του ThinkBiz Academy 2019 που ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση εκείνου του event μοιράζονται την εμπειρία τους και για το ταξίδι αλλά και για την διαδρομή!

 

Το ThinkBiz Academy… ένα όμορφο ταξίδι, μια εμπειρία ζωής που αν γυρνούσες τον χρόνο θα ήθελες να ξαναζήσεις.  Έξι μήνες με αρκετή δουλειά αλλά και πολλές όμορφες στιγμές. Ο επίλογος αυτού του ταξιδιού ήταν δυο μέρες με ενδιαφέρουσες ομιλίες, πολλά workshops, happenings και μια δυνατή ομάδα πίσω από όλη την διοργάνωση. Το υστερόγραφο… όλα αυτά τα διαφορετικά άτομα που συνέθεσαν αυτή την ομάδα. Οι δύσκολες και οι εύκολες στιγμές που περάσαμε μαζί και κυρίως το γλυκόπικρο συναίσθημα που μοιραστήκαμε την τελευταία μέρα.” μας λέει η Ηρώ Πατεράκη από την ομάδα του Education και ακριβώς σε αυτό το σκεπτικό πατάει η Έλενα Βεργοπούλου από την ίδια ομάδα που δηλώνει ότι “Το ThinkBiz Academy 2019 ήταν εμπειρία ζωής. Ήταν όλα τα επιτεύγματα και οι προκλήσεις. Ήταν κάθε ομιλητής, κάθε workshop, κάθε συνεργάτης, κάθε επισκέπτης. Μα  πάνω απ’ όλα ήταν καταλύτης ο οποίος ένωσε 15 τελείως διαφορετικά άτομα και τα οδήγησε στην πραγματοποίηση ενός αξέχαστου event.”.

 

Ήταν μια μοναδική εμπειρία γιατί γνώρισα πολλά καινούργια άτομα και αποκτήσαμε πιο στενές σχέσεις. Τα συναισθήματά όλους αυτούς τους μήνες ήταν πολλά και αξέχαστα γιατί πάνω από όλα κάναμε πολλές φιλίες που θα κρατήσουν καιρό. Μέσα από το ThinkBiz Academy έμαθα πολλά πράγματα για το πως λειτουργεί μια ομάδα και απέκτησα πολλά soft skills για τη μελλοντική μου πορεία στον χώρο εργασίας και στον χώρο της επιχειρηματικότητας αλλά και για τις σχέσεις μου με τους ανθρώπους.” λέει η Ελεάννα Νικολοπούλου από την ομάδα του Sponsorship και η Ιωάννα Καλαποθάκη συμφωνεί προσθέτοντας ότι “Μέσα από την οργάνωση του ThinkBiz Academy  βελτίωσα πολύ διάφορα skills μου. Έμαθα να συνεργάζομαι με άτομα διαφορετικά από εμένα, συμπληρώνοντας ο ένας τις ιδέες του άλλου και τελικά καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που προέκυψαν οργανώνοντας ένα event που θα θυμάμαι για πάντα. Έμαθα να ισορροπώ τον χρόνο μου ανάμεσα στα διαφορετικά task που έπρεπε να διεκπεραιώσω και με βοήθησε στην προσωπική μου εξέλιξη. Είχα την ευκαιρία να επικοινωνήσω με εταιρείες και να συμμετέχω σε συναντήσεις μαζί τους, μαθαίνοντας έτσι να επικοινωνώ με επαγγελματικό τρόπο.”

 

Το Academy και ακόμη περισσότερο η ομάδα πίσω από αυτό, με ώθησε να βγω από το comfort zone μου, να δοκιμάσω νέα πράγματα και να μην φοβάμαι να πιστέψω στις δυνατότητες μου και να κυνηγήσω το κάτι παραπάνω. Ήταν μια μοναδική εμπειρία με μοναδικούς ανθρώπους που δεν περίμενα ότι θα άφηνε το στίγμα του και θα διαμόρφωνε τόσο σαν άνθρωπο” λέει η Ειρήνη Μαυροειδή και η Ανδριανή Ξυλιά που ήταν μαζί της στην ομάδα του Marketing & Communication συμπληρώνει ότι “ThinkBiz Academy για εμένα ήταν, είναι και θα είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό event επιχειρηματικότητας. Το Academy για εμένα είναι οι άνθρωποι, οι φιλίες, ο μεσημεριανός σαββατιάτικος καφές, τα call μέχρι τις 3 η ώρα το πρωί, το άγχος πριν το τηλεφώνημα, η χαρά, το γέλιο, η απογοήτευση, η ικανοποίηση και τέλος η υπερηφάνεια για ό,τι κατάφερε να κάνει όλη η ομαδάρα. ‘Η αλλιώς #TBA_is_a_state_of_mind”.

Τα δύο αγόρια του Experience και οι υπόλοιποι έξι συνεχίζουμε μία ακόμη χρονιά οπότε δεν μιλάμε, απλά φαινόμαστε στις φωτογραφίες, όσο σχεδιάζουμε παρέα με άλλα 6 νέα υπέροχα κορίτσια το φετινό διαφορετικό, και συγχρόνως ίδιο, εξελιγμένο ThinkBiz Academy 2020Rising Momentum”!

https://www.facebook.com/thinkbizgr/videos/338176030218514/?v=338176030218514

Και ο προβολέας ανοίγει!

Με αυτό το video άνοιξε πέρυσι η πρώτη μέρα του event μας και πριν καν ανέβουμε στη σκηνή για να ξεκινήσουμε, όλοι από την οργανωτική ομάδα είχαμε συγκινηθεί και νιώθαμε αυτό το vibe που αναφέρθηκε πιο πάνω. Γιατί το ThinkBiz Academy είναι κάτι παραπάνω από 2 ημέρες, 18 ώρες προγράμματος, 31 ομιλητές & trainers, 2 performances, 2 self development booths, 108 partners, 700 participants που ο καθένας αποτέλεσε καταλύτη για το πολυσυνέδριο μας! Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια αλλά οι αριθμοί αυτοί μιλάνε για ανθρώπους, για τα 15 μέλη της περσινής ομάδας, για τους 32 εθελοντές μας, για κάθε άνθρωπο που μας στήριξε και για κάθε άνθρωπο που ήρθε.

Και πού ξέρεις, ίσως του χρόνου είσαι εσύ ένας απ’ αυτούς. Ένας από εμάς.

Υπό άλλες συνθήκες την Παρασκευή που πέρασε και προχθές θα γινόταν το ThinkBiz Academy 2020 και θα προσπαθούσαμε όλοι μαζί να βρούμε το δικό μας Rising Momentum επειδή όμως, όπως έχουμε ξαναπεί, “Το σήμερα διαμορφώνει το αύριο και η ορμή της αλλαγής επιταχύνει τις εξελίξεις” αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε την ορμή μας και να θυμηθούμε τους καταλύτες που βρήκαμε πέρυσι. Έτσι λοιπόν, όπως ξέρετε για φέτος έχουμε ετοιμάσει πολλά digital projects τα οποία μπορείτε να βρείτε στα social media μας, εδώ στο blog και φυσικά στο YouTube channel του ThinkBiz.

Ακολουθούμε τα νέα δεδομένα, όπως οφείλουμε, όπως κάνουν οι περισσότεροι και φυσικά όπως νιώθουμε ότι μας βοηθούν για να εξελιχθούμε και συνειδητοποιούμε πως όλα ξεκινάνε από πιο πριν.

 

Συγκεκριμένα για εμάς πριν από 4 χρόνια που πρωτοπήρε φυσική μορφή το ThinkBiz Academy, στο χώρο του Deree 12&13 Μαΐου του 2017. Ήταν η πρώτη μας η χρονιά, η πιο πιλοτική, αυτή που έλεγε πως Everything around us is evolving, are you?” και στην πραγματικότητα από τότε μας ενδιέφεραν οι εξελίξεις.

Έναν χρόνο μετά, το 2018 στις 18&19 Μαΐου όντως το ThinkBiz Academy είχε εξελιχθεί. Μεταφερθήκαμε στις υπέροχες εγκαταστάσεις της OTEAcademy που δεν έχει σταματήσει από τότε να μας στηρίζει σαν οργανισμό και είπαμε StartUpping Your Way”. To σκεπτικό εκείνη τη 2η χρονιά ήταν όπως μια startup δημιουργείται ξεκινώντας από το μηδέν και σταδιακά εξελίσσεται, έτσι κι εμείς με τους επισκέπτες μας να κάνουμε τα πρώτα βήματα στον κόσμο της επιχειρηματικότητας. Και τα κάναμε. Μέσα από εκείνο το event χτίστηκαν τα ουσιαστικά θεμέλια του Academy, βρήκαμε τις βάσεις μας και αποκτήσαμε τον χαρακτήρα που εξακολουθούμε να έχουμε, αναπτύσσοντάς τον φυσικά χρόνο με τον χρόνο ανάλογα την ομάδα.

Γιατί οι ομάδες κάνουν τη διαφορά και οι άνθρωποι πίσω από αυτές!

Κάπως έτσι, λοιπόν, οδηγηθήκαμε την περσινή χρονιά στο 3ο μας event, 17&18 Μαΐου και πάλι στην αγαπημένη OTEAcademy. Βασική θεματική μας τότε ήταν το Elevator Catalyst” που για τον καθένα μας διαφέρει και αυτό είναι το ωραίο. Όπως και στις ανθρώπινες σχέσεις έτσι και στην ομάδα του Academy αυτό είναι κάθε χρονιά το πιο ελκυστικό, ότι άνθρωποι με πολλά κοινά ενδιαφέροντα και συγχρόνως διαφορετικό background, αλλιώτικες ζωές γνωρίζονται, συνεργάζονται και δημιουργούν.

 

Και κάπως έτσι, τελικά, βρίσκει ο καθένας τον καταλύτη του!
Αυτό το κάτι που πάει τη σκέψη μας ένα βήμα παρακάτω, που όταν γυρνάμε σπίτια μας σκεφτόμαστε και αναρωτιόμαστε «και τώρα τι;» και μας κάνει να ψάχνουμε τι καταλύει τα πράγματα μέσα μας, γύρω μας. Αυτό το κάτι που μας βοηθάει να βρούμε τους δικούς μας καταλύτες και τελικά να γίνουμε οι ίδιοι καταλύτες του εαυτού μας!
Αυτό που μας λέει “Πρέπει να ρισκάρεις για να εξελιχθείς, να καινοτομείς για να πετύχεις!” και “Find Your Catalyst”.

Η ομάδα του ThinkBiz Academy
και του 2020 και του 2019, μαζί αγαπημένοι

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Subscribe to our

Newsletter

Signup now to receive latest news & exclusive ticket offers.

Made with   by

Copyright © 2020 ThinkBiz Academy. All Rights Reserved.